fbpx

Op zoek naar havenbeveiliging?

Als je zelf een haven beheert of verantwoordelijk bent voor het reilen en zeilen op een scheepswerf, zal je goede keuzes moeten maken qua beveiliging. O.a. het beveiligen van het havengebouw en de kades zijn belangrijk, maar ook de toegangscontrole tot het terrein en de loodsen is van belang. REMEON Beveiliging biedt een uitgebreide keuze in havenbeveiliging en het beveiligen van een scheepswerf. Dat is nodig, want een goede havenbeveiliging is complex en veelomvattend. In dit artikel nemen we de mogelijkheden door voor een betrouwbare havenbeveiliging.

De perfecte havenbeveiliging met cameratoezicht

Als je verantwoordelijk bent voor een haven of scheepswerf kom je soms ogen te kort. Overdag is er veel bedrijvigheid – je kunt natuurlijk niet overal tegelijk zijn. En valt de avond in en iedereen is naar huis? Dan hoop je maar dat er geen onbevoegden bij de schepen of het havengebouw in de buurt komen. Een camerasysteem van REMEON biedt uitkomst!

We hebben al veel ervaring met het installeren van een waterdichte beveiligingsoplossing. We brengen de plekken die gevoelig zijn voor inbraak en vandalisme in kaart en plaatsen op tactische posities camera’s met genoeg functies en mogelijkheden voor de scherpste beelden. We hebben het over een beeldkwaliteit van 6 MP tot 8 MP/4K. Geloof ons: dat is écht zicht hebben op zaken. Vervolgens kun je door middel van de app of via je computer alle gevoelige plekken in de gaten houden. Of het nu overdag of ’s nachts is. De camera’s hebben een infraroodzicht tot 50 meter, zijn 360 graden draaibaar, thermisch en vandaalbestendig!

camerabeveiliging van REMEON Beveiliging

Alarmsysteem voor havens en scheepswerven

Een goed camerasysteem is eigenlijk een vereiste voor een veilige scheepswerf of haven. Zo houd je alles in de gaten. Maar ook een alarmsysteem maakt van jouw haven een veilige haven. Met het plaatsen van bewegingsmelder wordt elke verdachte beweging opgemerkt. Glasbreukmelders geven een melding zodra er bijvoorbeeld een ruit wordt ingetikt. En alleen bevoegde mensen met een eigen toegangscode of een tag kunnen het terrein betreden. Vindt er een verdachte gebeurtenis plaats of is er duidelijk sprake van een inbraak of vandalisme? Je krijgt direct een melding via de app. En kies je ook voor een aansluiting op onze meldkamer? Dan komt er gelijk een melding binnen van de calamiteit en kan er adequaat gehandeld worden. Met een alarmsysteem zorg je ervoor dat je havenbeveiliging perfect in orde is.

alarmsysteem REMEON Beveiliging

Havengebouw voorzien van gekoppelde rookmelders

Als havenmeester zou je natuurlijk niet graag zien dat er brand komt in het havengebouw. Hier liggen vaak belangrijke papieren of misschien zelfs wel boten en onderdelen opgeslagen, die allemaal erg gevoelig zijn voor brand. Door een systeem met gekoppelde rookmelders aan te leggen, kun je een heleboel gedoe voor zijn. Deze rookmelders zijn gekoppeld aan het (brand) alarmsysteem, zodat direct de brandweer gewaarschuwd wordt. Bij het opstellen van een goed plan voor brandbeveiliging, brengt REMEON de meest brandgevoelige plekken in kaart. Een goede brandbeveiliging is niet zomaar wat brandmelders ophangen. Het is een tactisch plan waarin rook- en hittemelders op strategische plekken geactiveerd moeten worden. Zo ontstaat een waterdichte brandbeveiliging voor havens en scheepswerven.

Brandbeveiliging REMEON Beveiliging

Beveiligingsoplossing voor havens door REMEON

Besef je dat jouw haven, scheepswerf of havengebouw wel wat extra veiligheid kan gebruiken? Neem dan eens vrijblijvend contact op met ons. Elke situatie is verschillend, en we nemen graag de mogelijkheden met je door. Wij weten zeker dat als je verzekerd bent van een goede beveiliging, jij je eigendom een stuk geruster achterlaat. Helemaal omdat je altijd een oogje in het zeil kunt houden door middel van de beveiligingsapp. Uiteraard werken wij als erkend beveiligingsbedrijf (VEB) volledig conform verzekeringseisen. Ook bootbeveiliging en het beveiligen van grotere schepen valt binnen onze expertise. Als je toch bezig bent 😉

Even bellen voor persoonlijk advies?