fbpx

Hoe voorkom je winkelinbraak?

Recent onderzoek toont aan dat er nergens (!) ter wereld meer wordt gestolen door winkeldieven dan in Nederland. Jaarlijks vindt bij meer dan 10% van alle detailhandels winkelinbraak plaats en het duurt gemiddeld slechts drie tot vier minuten voordat inbrekers er met de buit vandoor gaan. Heb je een eigen winkel? Dat is winkelinbraak het laatste waar je op zit te wachten. Als winkeleigenaar kun je daarom niet zonder beveiliging, want met de juiste beveiliging voorkom je een hele hoop gedoe. Tijd om jouw winkel goed te beschermen tegen diefstal en schade!

Harde cijfers over winkeldiefstal

De laatste jaren is de criminaliteit in de winkelbranche schrikbarend gestegen. Het populairst bij winkeldieven is hoogwaardige technische apparatuur, en dan voornamelijk apparaten die makkelijk mee te nemen zijn. Ook tassenroof en zakkenrollerij zien we tegenwoordig steeds vaker in winkels, in plaats van alleen op straat.

In grote steden zijn zelfs hele bendes actief, die dusdanig slim te werk gaan dat het lastig is om diefstal tegen te gaan. Op het gebied van derving is Nederland dan ook echt koploper. Uit onderzoek van de Volkskrant blijkt dat er in totaal 1,36 miljard euro gespendeerd wordt aan winkelcriminaliteit. Als je hier de preventieve maatregelen bij optelt zoals detectiepoortjes, camerabewaking en alarmsystemen, stijgt dit bedrag naar 219 miljard Euro!

Winkelinbraak zorgt voor minder omzet

Als ondernemer ben je eigenlijk maar met een ding bezig: tevreden klanten. Zij zorgen voor een goede omzet. Hier doe je elke dag je best voor. Werk je hard voor. Een winkelinbraak, vaak gepaard met schade of een overhoop gehaalde voorraad, kun je dan ook niet gebruiken. Ineens moet je je tijd en geld steken in opruimen, aanvullen en herstellen. Alles moet geïnventariseerd worden en afgestemd worden met de verzekeraar. Dat is niet waar je ondernemer voor bent geworden! 

Inbrekers zijn ook nog eens slim: ze weten precies wanneer ze toe moeten slaan. En dat is altijd op het verkeerde moment. Bijvoorbeeld rond de feestdagen, aan het einde van het jaar, als de voorraden hoog zijn en er veel betalingsverkeer is.

Start direct met winkelbeveiliging!

Heb je een eigen winkel of ben je verantwoordelijk voor een winkel? Dan wordt je van bovenstaande vast niet blij. Maar je kunt preventieve maatregelen nemen! Start met winkelbeveiliging. Voor een ultieme beveiligingsoplossingen zijn de volgende beveiligingsmaatregelen van belang.

1) Camerabeveiliging in je winkel

Laat op strategische punten bewakingscamera’s plaatsen: een camera bij de deur, een camera bij de kassa, camera’s die het hele pand in de gaten kunnen houden. Hiermee heb je de eerste slag tegen winkelinbraak gemaakt. Ook buiten zicht creëren is belangrijk: door bij de entree een camera op te hangen (het liefst in combinatie met goede verlichting), en duidelijk met borden aan te geven dat de winkel beveiligd wordt door een camerasysteem. Dit laatste zal voornamelijk preventief werken: als een inbreker iets niet wil, dan is het zichtbaar zijn. 

Naast de beveiligende werken is een camerasysteem multifunctioneel. In de praktijk zien we dat camera’s worden gebruikt om bedrijfsprocessen in de gaten te houden. Hoe druk is het in de winkel? Is de rij bij de kassa niet te lang? Zelfs op afstand is alles te volgen via desktop of via de handige REMEON beveiligingsapp.

camerabeveiliging van REMEON Beveiliging

2) Beveilig je winkel met een inbraakalarm

Een alarmsysteem mag natuurlijk niet ontbreken in je beveiligingsplan. Het systeem kan gekoppeld worden aan de bewakingscamera’s, zodat direct een luid alarm afgaat wanneer een onveilige situatie zich voordoet. Omdat het alarmsysteem gekoppeld is met de meldkamer, zullen hulpdiensten direct gealarmeerd worden. In de winkel kun je kiezen voor een stil alarm, maar een alarm met luide sirene is ook een optie. Dit oorverdovende geluid zal ervoor zorgen dat de inbreker nog maar een ding wil: wegwezen! Het alarm reageert op beweging of lichaamswarmte, maar ook bijvoorbeeld wanneer ramen of deuren voorzien van sensoren geopend worden terwijl het alarmsysteem is ingeschakeld.

alarmsysteem REMEON Beveiliging

3) Mistbeveiliging effectief bij winkelinbraak

Wordt er een poging tot inbraak gedaan, maar heb jij een mistgenerator geplaatst in je winkel? Perfecte beveiligingsmove! Zodra de inbreker het pand betreedt, zal de mistmachine geactiveerd worden. Hoe dit in zijn werk gaat? Bekijk onze demo over mistbeveiliging! Binnen een paar tellen staat de winkel vol dichte mist, zodat inbrekers totaal niets meer zien en gedesoriënteerd raken. De weg terug naar de uitgang is de enige optie. Wees niet bang: de mist is niet schadelijk voor spullen of winkelinrichting (en ook niet voor de inbreker), en met goed doorluchten verdwijnt de kleurloze mist vanzelf. Op basis van onze eigen ervaring kunnen wij zeggen dat mistbeveiliging uitstekend werkt. Tijdens een inbraakpoging, maar ook zeker preventief.

Mistbeveiliging van REMEON Beveiliging

4) Toegangscontrole in je winkel

Door jouw winkel te voorzien van toegangscontrole, heb je de zekerheid dat er niet zomaar ongenode gasten binnensluipen. We zien het nog wel eens gebeuren: winkeliers laten achterdeuren ‘voor het gemak’ onafgesloten, om zo leveranciers of personeel binnen te laten. Voorzie extra ingangen áltijd met een toegangscontrolesysteem! Zo zal er nooit iemand zomaar naar binnen glippen. Naast de beveiligende werking, is het systeem ook ideaal voor tijdsregistratie van bijvoorbeeld personeel.

Video intercom REMEON Beveiliging

5) Brandmeldinstallatie essentieel in winkel

Een aspect dat niet direct met inbraak te maken heeft, maar wel met risico, is natuurlijk brand! Een brand kan grote schade aan je winkel aanrichten, dus je kunt er maar beter alles aan doen om er op tijd bij te zijn. Met een brandmeldinstallatie met gekoppelde rookmelders, die op zijn beurt weer gekoppeld is aan de meldkamer, ben je ook ontzorgd op het gebied van brandveiligheid. 

Brandbeveiliging REMEON Beveiliging

Ultieme beveiliging voor elke winkel

Winkels zijn er in allerlei soorten en ook maten – elke winkel is anders. Wil jij de zekerheid dat jouw winkel optimaal beveiligd is tegen winkelinbraak, plan dan direct een afspraak voor advies met ons in. Wij bieden ultieme beveiligingsoplossingen die exact op jouw wensen en jouw unieke winkel is afgestemd. Zo hoef jij je geen zorgen meer te maken over inbraak en houd je de focus volledig gericht op jouw klanten. Na installatie komen wij elk jaar langs voor onderhoud. Zo houden we je systeem in topconditie. REMEON maakt jouw winkel veilig!

Even bellen voor persoonlijk advies?