fbpx

Een veilig huis begint bij tuin beveiliging

De favoriete plek van inbrekers om binnen te komen? Via de achterkant van het huis! Dit betekent in de meeste gevallen dat ze door je tuin heen moeten. Het is dan ook aan te bevelen om de beveiliging van je huis te laten starten… in je tuin. Dit kan op verschillende manieren. Los van detectie heeft tuin beveiliging ook een preventieve werking. Denk hierbij aan iets simpels als een lamp met bewegingsmelder, waardoor deze aanspringt als er iemand langs komt. In dit artikel nemen we diverse opties met je door en voorzien we je van tips waar je direct zelf mee aan de slag kunt.

Waarom kiezen voor tuinbeveiliging

Waarom de achterzijde van je huis favoriet is voor insluipers om het huis binnen te dringen, is simpel te verklaren. Veel mensen hebben hun achterdeur of schuifpui niet (altijd) goed afgesloten, waardoor het betrekkelijk eenvoudig binnenkomen is. Ook is het er vaak donker en stiller dan aan de voorkant, zodat het minder opvalt wanneer iemand probeert binnen te komen. Inbrekers kunnen zo vaak hun eigen gang gaan, zonder dat iemand het ziet of hoort. Dit wil je niet. En daarom is het tijd om je situatie eens goed in kaart te brengen. Vaak horen we mensen zeggen: “Ach, de kans dat het ons overkomt is zo klein”. Maar waarom zou je de gok nemen, als je op een eenvoudige manier allerlei vormen van tuin beveiliging kunt toepassen om te voorkomen dat iemand je huis binnendringt?

REMEON Beveiliging tips

Dit doe je zelf om je tuin te beveiligen

Tuin beveiliging begint bij enkele voor de hand liggende maatregelen, die je zelf makkelijk kunt uitvoeren. Onze tips op een rijtje:

  • Verlichting
    Zorg voor continue verlichting zodra het donker begint te worden, dit verhoogt de drempel  voor indringers. Vind je continue verlichting vervelend? Kies dan een lamp met bewegingsdetector. Zodra er iemand langskomt, springt het licht aan.
  • Afscherming
    Scherm je tuin goed af. Een hoge schutting is echter niet altijd de beste oplossing. Hier wordt vaak met gemak overheen geklommen, waarna een insluiper onopvallend een poging kan doen om binnen te komen. Plaats daarom een opklimbeveiliging met scherpe punten of kies, als je bijvoorbeeld in een hoekhuis woont of je tuin aan de kant van de straat ligt, juist voor een lage schutting. Want combineer je dit met goede verlichting, dan staat een insluiper juist in het volle licht en heeft hij eerder kans om opgemerkt te worden. Natuurlijk is een ondoordringbare heg met stekels ook een prima terreinafscheiding.
  • Goede sloten
    Zorg voor goede sloten op deuren. Je kunt dan het beste kiezen voor sloten met het SKG-keurmerk, in combinatie met dievenklauwen. Ook is dubbel glas geen overbodige luxe. Besteed extra aandacht aan de achterdeur. Hiervan zijn de scharnieren vaak minder stevig, wat de deur kwetsbaar maakt. Controleer dit en laat het zo nodig vervangen.
  • Beveilig ramen
    Het beveiligen van ramen wordt nog wel eens vergeten. Maar weet: een ruitje is snel ingetikt, zeker bij enkel glas. De ramen voorzien van dubbelglas of inbraakwerend folie is een goede optie. Ook het hang en sluitwerk van de ramen moet natuurlijk in orde zijn, eventueel inclusief dievenklauwen.
  • Een waakzame vriend
    Schaf een (waak)hond aan! Dieven hebben een hekel aan lawaai. En je hoeft echt niet direct aan een valse Doberman te denken. Elke hond zal blaffen als er ineens iemand bij je binnen probeert te komen. Dit heeft vaak een dusdanig afschrikwekkende werking dat een insluiper zich direct uit de voeten maakt. Vergeet je niet om een bordje op te hangen waarop staat dat er een hond aanwezig is? Dit kan bijvoorbeeld op de voordeur of aan de schutting. Dit werkt preventief.
  • Extra ruimtes afsluiten
    Als je de ramen en deuren van je huis hebt voorzien van goede sloten en scharnieren, denk dan ook eens aan de extra ruimtes: het tuinhuisje, de schuur, de garage. Hier worden vaak dure spullen opgeslagen zoals elektrisch tuingereedschap, dure fietsen of een auto. Wees alert en zorg ervoor dat je ook deze extra ruimtes meeneemt in je tuin beveiligingsplan.
  • Actie
    En dan nu misschien wel de belangrijkste tip: vergeet je nieuwe sloten en dievenklauwen niet te gebruiken! We komen vaak situaties tegen waarbij de achterdeur of de poort niet eens op slot worden gedaan! Ook niet tijdens het rondje uit met de hond, tijdens het ‘even snel de kinderen oppikken’ of het ‘even ophangen van de was op zolder’. Ook al heb je jouw tuin beveiliging prima voor elkaar, als je de deur niet op slot doet maak je het inbrekers wel heel gemakkelijk. En daar zijn maar dertig schamele secondes voor nodig.
REMEON Actie

Hoe kan REMEON helpen bij je tuinbeveiliging?

Als je alle bovenstaande tips voor tuin beveiliging al gebruikt (indien van toepassing), maar je nét dat beetje extra veiligheid wilt, dan komen wij om de hoek kijken. Met een kleine aanpassing kunnen wij er al voor zorgen dat je heel wat geruster kunt gaan slapen, of onbezorgd de deur uit of op vakantie kunt gaan. Denk hierbij aan:
  • Camerabewaking in je tuin
    Op strategische punten hangen we camera’s op. Denk hierbij aan een camera gericht op je oprit, een bij de voor- en achterdeur of zelfs in alle hoeken van je tuin. Ook ‘s nachts leveren de camera’s een haarscherp beeld, dankzij een speciaal nachtzicht. Ook indien de verlichting in je tuin niet optimaal is. En dankzij onze onderhoudsservice blijven de lenzen van de camera’s clean en in orde.
  • Een (slimme) bewegingsmelder
    Slimme bewegingsmelders plaatsen we bij voorkeur op plekken waar niemand wat te zoeken heeft. Wanneer de sensor van de melder in de alarmstand staat, wordt elke beweging waargenomen en wordt er direct gealarmeerd bij beweging. Er zijn sensoren die zodanig kunnen worden ingesteld dat bewegingen van (huis)dieren worden genegeerd, dus laat je hier niet door tegenhouden.
  • Glasbreukmelder
    Met glasbreukmelders op ramen en deuren krijg je al een melding nog voordat de indringer ook maar binnen is. Bij brekend glas zal deze melder direct een alarmering doen.
  • De REMEON Beveiligingsapp
    Bij het afnemen van een ultieme beveiligingsoplossing van REMEON, wordt de beveiligingsapp standaard op je apparaten geïnstalleerd. Niet alleen zul je bij een alarmmelding door middel van het signaal van de app gealarmeerd worden, je kunt ook 24/7 de beelden van de geplaatste camera’s bekijken. Dus mocht een deur of raam niet goed afgesloten zijn, dan kun je dit zien in de app. Ook kun je er direct het alarm mee in- of uitschakelen – zelfs op afstand.

Diverse manieren om je tuin te beveiligen

Je hebt nu vast een idee wat je allemaal kunt doen aan tuin beveiliging. Wat denken we ervan? Tijd voor actie? Want in de donkere wintermaanden is dit zeker geen overbodige luxe! En ook als je in de zomer op vakantie bent, zul je je veel lekkerder voelen als je weet dat de beveiliging in orde is. En heb je de REMEON app op je telefoon, dan kun je ook nog eens realtime alles zelf in de gaten houden. Als je overtuigd bent en je tuin (en daarmee ook je huis) serieus wilt gaan beveiligen, neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. We geven je dan telefonisch advies of we komen even bij je langs om de situatie te beoordelen.

Even bellen voor persoonlijk advies?